Δευτ. - Παρ. 9.00 - 17.00

Μαρία Κοκονού Διαμεσολαβήτρια Δικηγόρος

Γεννήθηκα το 1979 (28/02/1979). Σπούδασα νομική στο ΔΠΘ, απ’ όπου και αποφοίτησα το έτος 2001. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, αλλά και πριν από αυτές ως παιδί και ως μαθήτρια, είχα την ευκαιρία να εργάζομαι στο γραφείο του Ιωάννη Κοκονού, ο οποίος είναι δικηγόρος ήδη από το έτος 1978 και ένας από τους σπουδαιότερους εργατολόγους με αγάπη και μεράκι για τον άνθρωπο και το έργο, που προφέρει σ ’αυτόν.

Μαρία Κοκονού Διαπιστευμένη Διαμελαβήτρια Διαπραγματεύτρια Δικηγόρος

Στα χρόνια της άσκησης μου και της μετέπειτα δραστηριοποίησης μου ως δικηγόρος, δηλαδή από το 2001 και έπειτα ενασχολήθηκα με υποθέσεις εργατικού, εμπορικού, τραπεζικού, αστικού δικαίου (δηλαδή οικογενειακό, εμπράγματο, ενοχικό και κληρονομικό δίκαιο), καθώς και με υποθέσεις αποζημιώσεων από τροχαία και εργατικά ατυχήματα με εξειδίκευση κυρίως στις διαπραγματεύσεις στο σύνολο αυτών των τομέων του Δικαίου με πλήθος υποθέσεων να έχουν ρυθμιστεί εξωδικαστικά.

Το έτος 2015 έρχομαι σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο της Διαμεσολάβησης. Ολοκληρώνω με επιτυχία την βασική εκπαίδευση-κατάρτιση στη διαμεσολάβηση στον ελληνικό φορέα εκπαίδευσης ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και στον αντίστοιχο ξένο φορέα εκπαίδευσης ADR CENTER, ολοκληρώνοντας με επιτυχία έπειτα και τις εξετάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης απ’ όπου και διαπιστεύθηκα ως Διαμεσολαβήτρια.

Η επαφή μου με το νέο στην Ελλάδα μας θεσμό της Διαμεσολάβησης άνοιξε τους ορίζοντες για εμένα ως άνθρωπο και ως επαγγελματία, αλλά και για κάθε άνθρωπο, που έχω την ευλογία, την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του.

Όραμα μου, όνειρο μου είναι να αφουγκράζεται ο Άνθρωπος τον εαυτό του μέσα από τις συγκρούσεις του και να αναγεννάται από αυτές

‘’ Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται από τον εάν έχουμε ή όχι συγκρούσεις, αλλά από το πως ανταποκρινόμαστε σε αυτές’’  Tom Crum

Έτσι, λοιπόν, από το έτος 2015 κι έπειτα δραστηριοποιούμαι αποκλειστικά στον χώρο των Διαπραγματεύσεων και της Διαμεσολάβησης έχοντας παρασταθεί άλλοτε ως δικηγόρος και άλλοτε ως διαμεσολαβήτρια σε πλήθος υποθέσεων, οι οποίες διευθετήθηκαν μακριά από χρονοβόρους και πολυδάπανους δικαστικούς αγώνες.

Μέλημά μου η διαρκής εκπαίδευσή μου και η συνεχής βελτίωση των ικανοτήτων της ενσυνείδητης, ενεργητικής ακρόασης και της ενσυναίσθησης, που αποτελούν την καρδιά κάθε αποτελεσματικής, επιτυχημένης διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης.
Έως και σήμερα έχω συμμετάσχει ήδη σε σεμινάρια-εκπαιδεύσεις όπως:

  • Διαπραγματεύσεις για Νομικούς (Νομική βιβλιοθήκη)
  • Μετεκπαίδευση στη Διαμεσολάβηση (ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ADR CENTER)
  • Εκπαίδευση στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση (ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ADR CENTER)
  • Βιωματικά Σεμινάρια Αυτογνωσίας (Σχολή Αυτογνωσίας, Αθήνα)
  • Βιωματικό Σεμινάριο Ο Ρόλος της Ψυχολογίας στη Διαμεσολάβηση (εισηγήτριες Μαρία Σφέτικου και Γιούλα Ρουμπέα)
  • Πρόγραμμα Ενσυνείδητης Ηγεσίας SIY [Search Inside Yourself (mindful leadership)]
  • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προχωρημένου Επιπέδου (Μετεκπαιδευση) στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση
  • Μετεκπαίδευση στη Χρηματοοικονομική Διαμεσολάβηση – Εξειδικευση στις διαπραγματεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα

Μαρία Κοκονού Ιωάννης Κοκονός

Η Διαμεσολάβηση όπως και η Διαπραγμάτευση αφορούν κάθε διαφορά ιδιωτικού δικαίου, όπου τα μέρη έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν, να ρυθμίζουν τα ίδια το αντικείμενο της διαφοράς τους.

Τέτοιοι τομείς του δικαίου είναι:

  • το οικογενειακό δίκαιο (επιμέλεια, διατροφή, επικοινωνία, συμμετοχή στα αποκτήματα, ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων των συζύγων κλπ)
  • το τραπεζικό δίκαιο (οφειλές από κάθε είδους δάνειο, καταναλωτικό, στεγαστικό, επιχειρηματικό, ανοικτό, ενυπόθηκο ή μη)
  • το εμπορικό δίκαιο (διαφορές ανάμεσα σε επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις και πελάτες τους, σε επιχειρήσεις και προμηθευτές)
  • το εμπράγματο δίκαιο (κυριότητα, δουλειές, κλπ.)
  • Το ενοχικό δίκαιο (αδικαιολόγητος πλουτισμός, διαφορές από έννομες σχέσεις, όπως η πώληση κλπ.)
  • το κληρονομικό δίκαιο
  • το εργατικό δίκαιο (διαφορές ανάμεσα στους εργαζομένους και τον εργοδότη, ανάμεσα στους ίδιους τους εργαζομένους)
  • το δίκαιο των τροχαίων ατυχημάτων

Σε κάθε σύγκρουση βαθύτερο κοινό συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι η επίτευξη μιας δίκαιης για όλους συμφωνίας με τρόπο τέτοιο, που η συμφωνία αυτή και τα αποτελέσματά της να έχουν διάρκεια ζωής στο βάθος του χρόνου.

‘’Χτίζουμε πολλούς τοίχους αλλά όχι αρκετές γέφυρες’’   Ισαάκ Νεύτων

Μια σύγκρουση για να αναδείξει τις ευκαιρίες, που κρύβει μέσα της, έχει ανάγκη από τις γέφυρες υγιούς επικοινωνίας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς όταν αντιμετωπίζουμε μια σύγκρουση ορθώνουμε όλο και πιο ψηλούς τοίχους στην προσπάθεια μας να προστατευτούμε. Αυτό όμως, έχει ως συνέπεια οι συγκρούσεις να μεγαλώνουν και κάποιες φορές να γιγαντώνονται.

Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται η βοήθεια, η αρωγή ενός τρίτου ανθρώπου, ο οποίος ευρισκόμενος έξω από τη σύγκρουση και εφοδιασμένος με δεξιότητες και αρχές, όπως ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση, εχεμύθεια, εμπιστοσύνη, ουδετερότητα, έχει την ικανότητα να μπορεί να βοηθήσει τον εμπλεκόμενο ή τους εμπλεκόμενους να δουν πιο καθαρά τη διαφορά τους, να αρχίσουν οι ίδιοι να γκρεμίζουν τα τείχη τους και να αρχίσουν να χτίζουν αργά και σταθερά γέφυρες επικοινωνίας.

Αυτό είναι και το έργο του σύγχρονου νομικού διαπραγματευτή και του διαμεσολαβητή.

οπτική οι δύο πλευρές του έξι

Ποιος έχει δίκιο;

Η διαφορά τους βρίσκεται στην ουρίτσα (στην οπτική τους). Το κοινό τους συμφέρον και άρα το πλαίσιο των πιθανών λύσεων της διαφοράς τους βρίσκεται στον κύκλο. Έργο του τρίτου ειδικά εκπαιδευμένου για αυτό προσώπου είτε με την ιδιότητά του ως διαπραγματευτής είτε με την ιδιότητά του ως διαμεσολαβητής είναι να τους βοηθήσει να πάρουν οι ίδιοι το βλέμμα τους από την ‘’ουρίτσα’’ και να το ‘’μετακινήσουν’’ προς τον ‘’κύκλο’’.

Ενεργό Μέλος

ΣΕΔΙ
EED

Μαζί θα βρούμε τη βέλτιστη λύση σε κάθε πρόβλημα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ετοιμαστείτε να μιλήσουμε.

Cta form