fbpx
Δευτ. - Παρ. 9.00 - 17.00

Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων

Πολιτική Απορρήτου

Η Πολιτική Απορρήτου της mariakokonou.gr έχει διαμορφωθεί με τρόπο ο οποίος σας επιτρέπει να κατανοείτε ποιες πληροφορίες συλλέγουμε σχετικά με την online περιήγησή σας και γιατί, πώς μπορείτε να δείτε/λάβετε αυτές τις πληροφορίες, καθώς και πώς μπορείτε να προχωρήσετε στην οριστική διαγραφή αυτών.

Ιδιωτικότητα Χρηστών και Προστασία Δεδομένων

Η συνεχής ροή δεδομένων στο διαδίκτυο αποτελεί πλέον καθημερινότητα! Παρ’ όλα αυτά, η συλλογή και η επεξεργασία των δεδομένων αυτών πρέπει να γίνονται μόνον εφόσον αυτές κρίνονται απαραίτητες και νομιμοποιούνται.
Σε συμφωνία με την οικεία νομοθεσία, καθώς και με τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει την εταιρεία μας, εμείς ως mariakokonou.gr δεσμευόμαστε ότι δεν θα πωλήσουμε, ενοικιάσουμε, διανείμουμε ή δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τα προσωπικά στοιχεία σας.

Σχετική Νομοθεσία

Παράλληλα με τα εγκατεστημένα εσωτερικά συστήματά του, ο ιστότοπός μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, όσον αφορά την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας δεσμεύεται και για κάθε περαιτέρω συμμόρφωση και προσαρμογή του ιστότοπου σε πιθανές μεταγενέστερες μεταβολές της νομοθεσίας.

Η σχετική νομοθεσία, στην οποία αναφερόμαστε παραπάνω, είναι η ακόλουθη:

  • EU Data Protection Directive 95/461995 (DPD)
  • EU General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR)
  • Ν.2472/1997 για την Προστασία Ατόμου από την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Τι είδους πληροφορίες συλλέγουμε;

Συλλέγουμε πληροφορίες οι οποίες μας βοηθούν να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε! Τα δεδομένα που συλλέγουμε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις υπηρεσίες που μας ζητάτε και, σε καμία περίπτωση, δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.

Ο ιστότοπός μας, λοιπόν, συλλέγει Cookies και, σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο, IP Addresses, δίχως ωστόσο να συγκεντρώνει, επεξεργάζεται ή αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα που αφορούν τη χρήση αυτών.

Επιπρόσθετα, κάθε φορά που συμπληρώνετε μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ιστοσελίδας μας, συλλέγουμε πληροφορίες τις οποίες διαχειριζόμαστε ως προσωπικά δεδομένα. Ως προσωπικά δεδομένα θεωρούμε τα στοιχεία που δηλώνετε και προσδιορίζουν αποκλειστικά το άτομό σας, όπως το όνομά σας, το email σας και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας.

Πώς συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα;

Αρχικά, όταν υποβάλλετε τα στοιχεία σας σε μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες μας μέσω της ιστοσελίδας μας, εμείς λαμβάνουμε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτά.

Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι διακομιστές SMTP προστατεύονται από TLS ή SSL πιστοποιητικό, γεγονός που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται, προτού αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Κατόπιν, το περιεχόμενο αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς υπολογιστές και τις τοπικές συσκευές.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του ιστότοπου μας. Αυτή η ενέργεια συμβάλλει στη διεκπεραίωση ορισμένων διαδικασιών μας – για παράδειγμα, στη διατήρηση των πληροφοριών σας, σε περίπτωση που καταστεί αδύνατη η λήψη του email μέσω του διακομιστή SMTP.

Ακόμη, όταν επιλέγετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο μας στο inbox του email σας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου αποθηκεύεται στον ιστότοπό μας, παραλαμβάνεται μέσω email και προωθείται στο MailChimp, το οποίο παρέχει στην εταιρεία μας υπηρεσίες email marketing.

Η διεύθυνση του email σας παραμένει στη βάση δεδομένων του MailChimp για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του ή έως ότου ζητήσετε ρητά την κατάργησή σας από τη λίστα μας. Σας ενημερώνουμε ότι όσο η διεύθυνση email σας παραμένει στη βάση δεδομένων του MailChimp, πρόκειται να λαμβάνετε από εμάς περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να λάβετε τη συναίνεση των γονιών σας, προτού εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Θεωρούμε ότι το MailChimp αποτελεί έναν τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων.

Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα;

Αξιοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε με τον παραπάνω τρόπο, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας, ώστε να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε μαζί σας άμεσα και καλύτερα!

Δεδομένου ότι αποσκοπούμε στη δική σας ικανοποίηση, ζητούμε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των στοιχείων σας για συγκεκριμένους σκοπούς. Σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σας;

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί πιστοποιητικό SSL. Το SSL εγγυάται την ασφαλή σύνδεση μεταξύ του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας και του περιηγητή που χρησιμοποιείτε. Κάθε δεδομένο που μεταφέρεται (αρχεία, προσωπικά στοιχεία κ.ά.) από και προς το website μας κρυπτογραφείται, ώστε να είναι αδύνατο για οποιονδήποτε τρίτο να έχει πρόσβαση σε αυτό χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση ή να το υποκλέψει.

Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε επιτυχώς τα προσωπικά δεδομένα σας, από την πρώτη κιόλας στιγμή που αυτά λαμβάνονται μέσω του ιστότοπου μας. Παρ’ όλα αυτά, στην ακραία περίπτωση που πληροφορηθούμε την ύπαρξη κάποιας παραβίασης ασφαλείας, σας ειδοποιούμε εγκαίρως, ώστε να λάβετε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Τέλος, διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός για τον οποίο τα συλλέξαμε.

Αποστολή/Διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να μην λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής (unsubscribe) που περιλαμβάνεται σε όλα τα ενημερωτικά δελτία που αποστέλλουμε στο email σας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε τα στοιχεία που σας αφορούν και είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων της εταιρείας μας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ».

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψουμε οριστικά τα στοιχεία σας από τη βάση δεδομένων της εταιρείας μας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ».

Παραβιάσεις δεδομένων

Κάθε τυχούσα παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστότοπου ή της βάσης δεδομένων τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων (εφόσον αυτή γνωστοποιηθεί σε εμάς), η οποία συνεπάγεται ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή έχουν κλαπεί, θα κοινοποιείται εγκαίρως σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους. Παράλληλα, θα κοινοποιείται στις αρμόδιες αρχές εντός 72 ωρών από την ώρα της παραβίασης.

Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας

Η παρούσα πολιτική απορρήτου δύναται να τροποποιείται ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα, προς συμμόρφωση πάντα με το νομοθετικό πλαίσιο ή τις εξελίξεις στον χώρο της προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς έχει δημιουργηθεί με βάση την τρέχουσα νομοθεσία. Οι πελάτες και οι χρήστες του παρόντος ιστότοπου δεν θα ενημερώνονται υπό μορφή ειδοποίησης για τις ως άνω αναφερόμενες τροποποιήσεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συνιστούμε συχνό έλεγχο της παρούσας σελίδας, προκειμένου να μένετε ενημερωμένοι σχετικά με τυχούσες προσθήκες ή μεταβολές στην πολιτική απορρήτου μας, οι οποίες θα είναι πάντοτε σύννομες, όπως επισημαίνουμε και πιο πάνω.

Third Party Εργαλεία

Η παρούσα ιστοσελίδα συνεργάζεται με ορισμένους τρίτους φορείς, οι οποίοι παρέχουν για λογαριασμό μας τα απαραίτητα εργαλεία για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε. Αυτά τα τρίτα μέρη είναι προσεκτικά επιλεγμένα και συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική νομοθεσία.

Google Analytics
Facebook Pixel
Mailchimp
Hotjar

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε κάνοντας click εδώ.